Brick House, Manchester

Extensive house renovation and extensions. 

Fieldwork were appointed in 2018 to renovate and extend an existing 1950's home in a greenbelt South Manchester. There were a series of historical extensions added to the home which led to an off centred focal point for the family and a lot of unused space. 

The concept proposed a continuous band of red brick to wrap around the full circumference of the ground floor and unify the front and rear elevation, opening up to the garden and creating a unified family space within. A chimney and fireplace introduced a central pivot point to the plan, breaking up the rear elevation and providing structural support for the existing house and large skylights either side, bringing light into the centre of the plan. A lowered living room floor extends directly into the garden and the raised dining area is framed by an integrated herb planter at the base and cantilevering brick soffit above. An brick soffit provides shelter in th and shade in the summer

The project us due to complete in Spring 2022

Year: December 2018

Client: Private

Status: Completion Spring 2022